Aromatherapie

Wat is aromatherapie

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het ondersteunen bij het herstel van aandoeningen met gebruikmaking van etherische oliën. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de cliënt overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Aromatherapie is een onderdeel van de kruidengeneeskunde. 

Hoe werkt aromatherapie

Iedere olie heeft specifieke eigenschappen die zich richten op één of meer organen en/of aandoeningen. Etherische oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm. Hierbij is het belangrijk dat je 100% pure oliën gebruikt. Inname van een etherische olie mag alleen na overleg met of op advies van een aromatherapeut.

 

Aromatherapie is geen alternatief voor de klassieke geneeskunde, wél een aanvulling ervan. Het kan geen directe lichamelijke genezing brengen. Het is een ondersteunende therapie die kan helpen bij het herstel, maar het is echter geen wondermiddel. Bij lichamelijke of psychische klachten is het belangrijk dat er eerst een diagnose gesteld wordt door een arts.